header_re-tyred

Re-Tyred®

Mode artikelen en relatiegeschenken gemaakt van 100% gerecyclede autobanden (autogordels en airbags)

Geproduceerd van uw oude banden!
Ontworpen en gecreëerd om er goed uit te zien. Mode voor mensen die bewuste keuzes durven dragen.

producten_re-tyred

Vraag naar onze volledige collectie
Re-Tyred producten of kijk op:
www.re-tyred.nl

Autobanden met certificaat

ROBEO CAR TYRES B.V.

Robeo Car Tyres B.V. is reeds 40 jaar actief op het gebied van inzameling,- inkoop en verkoop van gebruikte autobanden. Met onze VACO en BEM certificering zijn wij in staat 1.200.000 oude autobanden in te zamelen bij garage,- dealerbedrijven en bandenservicebedrijven door heel Nederland. Omdat wij voldoen aan alle wettelijke eisen die de overheid en de vereniging Band en Milieu opleggen kunnen wij middels het plaatsen van een Gratis Container en hoogwaardige service elke klant kosteloos bedienen op het gebied van inzameling oude autobanden.

Bent u een garage,- dealerbedrijf of bandenservicebedrijf?
Wilt u gebruik maken van onze creatieve inzamelconcepten  en hoogwaardige service?
Voldoet u aan het besluit beheer autobanden en wilt u een afgesloten container?
Klik dan hier…

basis banden

De basis van al onze activiteiten ligt in Lelystad. Dit noemen wij onze SHOWROOM, een modern en ruim opgezet bedrijfscomplex van 22.500m2 die aan alle milieueisen voldoet. De SHOWROOM ligt centraal in Nederland en is ook voor buitenlandse gasten goed bereikbaar, onder andere door een rechtstreekse trein verbinding met de luchthaven Schiphol. Ook kunnen onze gasten gebruik maken van de ophaalservice.

In onze SHOWROOM tonen wij een breed en diep assortiment aan vrachtwagen,- bestelwagen,- en personenwagenkarkassen die worden aangeboden aan bandenvernieuwingsbedrijven of recyclingbedrijven. De montagehal dient als voorbeeld voor onze Erkende Inzamelpartners en wij tonen hier onze diverse inzamelconcepten. De producten die wij vervaardigen vanuit het recycling proces (Re-Tyred®)  hebben speciale plek in onze SHOWROOM gekregen. Deze unieke fashion, relatiegeschenken en gadgets worden veelal ingezet bij onze leveranciers om duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen te ondersteunen.

Robeo verzorgt het transport vanuit onze eigen logistiek. Met onze 5 vrachtwagen beheren wij de gehele infrastructuur van inzameling tot klant of van inzameling tot recycling.

werkzaamheden

Robeo is goed in het inzamelen van Autobanden

Het inzamelen van versleten autobanden is een belangrijke activiteit bij Robeo. Binnen de automobielbedrijven en bandeservicebedrijven zijn er verschillende afvalstromen. Nationale, regionale en lokale overheden stellen steeds strengere eisen ten aanzien van de opslag, inzameling en verwerking van deze afvalstromen en de administratieve afhandeling hiervan. Ook voor versleten autobanden geldt daarom, dat deze automobiel,- en bandenservicebedrijven verplicht zijn met een namens de Vereniging Band en Milieu erkend inzamelaar in zee te gaan. Robeo is namens dit besluit beheer autobanden een gecertificeerd inzamelaar en beschikt over alle benodigde vergunningen en draagt zorg voor een correcte en verantwoorde afvoer van de banden.

Word ook Erkend inzamelpartner van Robeo
Robeo bandeninzameling werkt eenvoudig en doeltreffend. Wij kunnen u optimaal van dienst zijn op het gebied van inzameling oude banden en laten dit graag zien aan uw klanten.
Wat kunt u van ons verwachten?

 • Passende inzamel emballage (Container of Rek)
  inzamelcertificaat
 • Containerlediging binnen 10 werkdagen
 • Geen administratieve handelingen
 • Duurzaamheids Partnercertificaat
 • Autobanden inzamel overzichtsmap
 • Naamsvermelding op Robeo.nl
 • Meeliften op inzamelconcepten (regionale media)
 • Gratis online milieupagina
  (voor gebruik binnen de eigen website)
 • Robeo App voor de mobiele telefoon
 • Korting op Re-Tyred® producten

Naast deze uitgebreide en hoogwaardige service voor de inzameling, ontwikkeld Robeo diverse inzamelconcepten om U als Erkend Inzamelpartner extra onder de aandacht te brengen bij de consument en zakelijke rijders. Hierbij kunt u denken aan:

logo recybem
 • Re-Tyred (Car tyres in Fashion)
 • Red een kind schept een band (Broekhuis Helpt)
 • AutoAfval.nl (voor Afval met (meer)waarde)

Klik hier… voor onze totale overzicht van Inzamelconcepten

Passende inzamel emballage
Voor een schone en veilige opslag van uw versleten autobanden heeft Robeo diverse opslag mogelijkheden. Vanaf 1000 banden per jaar plaatsen wij op uw verzoek een afsluitbare container. Geen oude banden meer in het zicht, maar altijd een schone en nette omgeving. Ook hebben wij verrijdbare rekken voor gemakkelijke en efficiënte inzameling.
De emballages die wij plaatsen zijn NIEUW!

containers

Afmetingen (lxbxh):
10m3 gesloten container (opslag capaciteit +/-120 banden
(200x300x200cm) deur aan de smalle zijde

5m3 verrijdbaar rek (opslag capaciteit +/- 80 banden
(210x136x200) ook inzetbaar als promotiemiddel aan voorzijde pand.

Grotere container, afzetcontainers of promotiemateriaal op aanvraag.

Ik wil Erkend Inzamelpartner worden van Robeo en
gebruik maken van deze hoogwaardige service en creatieve concepten.
Klik hier…

INZAMELCONCEPTEN

Naast deze uitgebreide en hoogwaardige service voor de inzameling, ontwikkeld Robeo diverse inzamelconcepten om U als Erkend Inzamelpartner extra onder de aandacht te brengen bij de consument en zakelijke rijders. Kijk welk concept het beste bij uw organisatie past en meld je aan:

Robeo is één van de initiatiefnemers van:

AutoAfval Inzamelkaart

AutoAfval.nl is een initiatief van MAIN Nederland BV, A&M RECYCLING BV en Robeo Car Tyres BV.Door de krachten te bundelen willen deze drie toonaangevende inzamelbedrijven in Nederland het U als ondernemer in de autobranche zo makkelijk mogelijk maken om uw afval te laten afvoeren en recyclen.
Eén website voor al uw AutoAfval. Eén vast aanspreekpunt voor al uw AutoAfval.
Online managementrapportage om al uw afvalstoffen te monitoren en registreren.

Meldt via AutoAfval.nl welk afval u heeft en wij doen de inzamelingen zelf.
Wij zijn er voor uw gemak…

recycling

RECYCLING

Robeo neemt de eisen die vanuit de milieuwetgeving worden gesteld zeer serieus. Dit houdt in dat wij in het bezit zijn van alle voorgeschreven milieuvergunningen en voldoet aan de eisen die gesteld worden door de overheid. Bovendien draagt Robeo zorg voor een verantwoorde verwerking van afgekeurde autobanden. Robeo is o.a. aangesloten bij:

http://www.sgs.nl/nl-NL/Service-by-Type-Path/Certification.aspx
logo recybem
logo vaco
logo retyred

Zo werkt Robeo samen met een aantal gecertificeerde recyclingbedrijven die zorgdragen voor 100% recycling van oude autobanden. Dit geldt zowel voor Duurzame energie als voor Grondstof. Het halffabricaat (Rubberpoeder) biedt voor Robeo weer nieuwe perspectieven. Ons merk Re-Tyred® is hiervan het mooiste voorbeeld. Fashionproducten, relatiegeschenken en gadgets van gereyclede autobanden bieden wij aan bij onze leveranciers en afnemers om duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen extra te ondersteunen.

Innovatie neemt binnen Robeo een belangrijke plaats in. Er wordt voortdurend gezocht naar nieuwe mogelijkheden om de stroom afgekeurde banden nuttig, voor U voordelig en milieuverantwoord te verwerken.

Verkoop gebruikte banden

VERKOOP GEBRUIKTE AUTOBANDEN

Uit het logistieke proces van inzameling oude banden bij onze Erkende inzamelpartners worden de banden centraal gestort op onze locatie in Lelystad. Hier word elke band nauwkeurig bekeken door onze gekwalificeerde keurmeesters. Dit kritisch keuren doen wij voor onze afnemers. Krijgt een band een tweede leven door deze te recyclen en als nieuwe grondstof kan dienen. Wordt deze gebruikt voor duurzame energie of krijgt komt hij in aanmerking voor loopvlak vernieuwing?
Alle goedgekeurde karkassen worden geselecteerd op maat, merk en kwaliteit en krijgen een locatie toegewezen in onze SHOWROOM. Ons voorraadbeheersysteem werkt volledig geautomatiseerd en kan per klant worden ingezet op type afnemer. Met een gemiddelde voorraad van 50.000 karkassen is levering vanuit de voorraad bijna altijd mogelijk. Indien nodig kunnen niet voorradige karkassen op korte termijn volgens specificaties van de klant worden ingekocht.

Info