recycling

RECYCLING

Robeo neemt de eisen die vanuit de milieuwetgeving worden gesteld zeer serieus. Dit houdt in dat wij in het bezit zijn van alle voorgeschreven milieuvergunningen en voldoet aan de eisen die gesteld worden door de overheid. Bovendien draagt Robeo zorg voor een verantwoorde verwerking van afgekeurde karkassen. Robeo is o.a. aangesloten bij:

[

http://www.sgs.nl/nl-NL/Service-by-Type-Path/Certification.aspx
logo recybem
logo vaco
logo retyred

Zo werkt Robeo samen met een aantal gecertificeerde recyclingbedrijven die zorgdragen voor 100% recycling van oude karkassen. Dit geldt zowel voor Duurzame energie als voor Grondstof. Het halffabricaat (Rubberpoeder) biedt voor Robeo weer nieuwe perspectieven. Ons merk Re-Tyred® is hiervan het mooiste voorbeeld. Fashionproducten, relatiegeschenken en gadgets van gereycledebanden bieden wij aan bij onze leveranciers en afnemers om duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen extra te ondersteunen.

Innovatie neemt binnen Robeo een belangrijke plaats in. Er wordt voortdurend gezocht naar nieuwe mogelijkheden om de stroom afgekeurde banden nuttig, voor U voordelig en milieuverantwoord te verwerken.

luchtfoto robeo

ROBEO CASINGS B.V.

Robeo Casings B.V. is één van de marktleiders op het gebied van inzameling,- inkoop en verkoop van Karkassen. Deze inkoop,- en verkoopactiviteiten vinden wereldwijd plaats. De belangrijkste afzetmarkt is de bandenvernieuwingsindustrie. Er worden stelselmatig marketingactiviteiten ondernomen om de kennis over de afzetmarkt te vergroten. Op basis hiervan worden nieuwe markten ontwikkeld en wordt de marktpositie in bestaande afzetgebieden verstevigd.

De basis van al onze activiteiten ligt in Lelystad. Dit noemen wij onze SHOWROOM, een modern en ruim opgezet bedrijfscomplex van 22.500m2 die aan alle milieueisen voldoet. De SHOWROOM ligt centraal in Nederland en is ook voor buitenlandse gasten goed bereikbaar, onder andere door een rechtstreekse trein verbinding met de luchthaven Schiphol. Ook kunnen onze gasten gebruik maken van de ophaalservice.

In onze SHOWROOM tonen wij een breed en diep assortiment aan vrachtwagen,- bestelwagen,- en personenwagenkarkassen. Daarnaast kunnen ook EM-karkassen en vernieuwde banden worden geleverd. Onze voorraad wordt verkregen door eigen inzameling bij Transportbedrijven, bandenservicebedrijven ,- dealerbedrijven en universele garagebedrijven. Ook hebben wij inkopers door heel Europa langs de weg die een nauwe samenwerking aangaan met Karkassen-inzamelingsbedrijven en groothandelsbedrijven.
Vrachtwagen,- en bestelwagenkarkassen worden veelal bij de leverancier op locatie geïnspecteerd, zo heeft de leverancier altijd grip op het keuringsproces en de inzicht op waarde en schrot percentages.

header_03

INZAMELING

De inzameling van vrachtwagen,- en bestelwagenkarkassen gebeurt veelal bij Transportbedrijven en bandenservicebedrijven. Door onze wereldwijde afzet richting de handel en bandenvernieuwingsbedrijven garanderen wij een goede waarde voor uw karkas.

Onze gekwalificeerde keurmeesters zijn dagelijks onderweg om bij bandenservice- en transportbedrijven de karkassen kritisch te keuren.
Zijn de karkassen nog geschikt voor vernieuwing, dan koopt Robeo de banden aan. Worden de karkassen afgekeurd, dan voert Robeo deze tegen een geringe vergoeding af naar één van onze aangesloten recyclingbedrijven, die er middels het recycling proces voor zorgt dat ze als grondstof (granulaat/rubberpoeder) weer ingezet kunnen worden. Kijk ook eens naar onze producten van gerecyclede banden Re-Tyred®

Robeo verzorgt het transport vanuit onze eigen logistiek. Met onze 5 vrachtwagen beheren wij de gehele infrastructuur van inzameling tot klant of van inzameling tot recycling.

Robeo is één van de initiatiefnemers van:

TrackAfval.nl Inzamelkaart

TruckAfval.nl is een initiatief van MAIN Nederland BV, A&M RECYCLING BV en Robeo Car Tyres BV.Door de krachten te bundelen willen deze drie toonaangevende inzamelbedrijven in Nederland het U als ondernemer in de Truck-branche zo makkelijk mogelijk maken om uw afval te laten afvoeren en recyclen.
Eén website voor al uw TruckAfval. Eén vast aanspreekpunt voor al uw TruckAfval.
Online managementrapportage om al uw afvalstoffen te monitoren en registreren.

Meldt via TruckAfval.nl welk afval u heeft en wij doen de inzamelingen zelf.
Met ons eigen AfvalTruck.nl
Wij zijn er voor uw gemak…

basis banden

INKOOP

Het inkopen van vrachtwagen,- en bestelwagenkarkassen gebeurt veelal bij Transportbedrijven en bandenservicebedrijven maar met name bij Karkassen-inzamelingsbedrijven en groothandelsbedrijven. Door onze wereldwijde afzet richting de handel en bandenvernieuwingsbedrijven garanderen wij een goede waarde voor uw karkas.

Onze gekwalificeerde keurmeesters zijn dagelijks onderweg om bij bandenservice- en transportbedrijven, Karkassen-inzamelingsbedrijven en groothandelsbedrijven de karkassen kritisch te keuren.
Zijn de karkassen nog geschikt voor vernieuwing, dan koopt Robeo de banden aan. Worden de karkassen afgekeurd, dan voert Robeo deze tegen een geringe vergoeding af naar één van onze aangesloten recyclingbedrijven, die er middels het recycling proces voor zorgt dat ze als grondstof (granulaat/rubberpoeder) weer ingezet kunnen worden.
Kijk ook eens naar onze producten van gerecyclede banden Re-Tyred®

Robeo verzorgt het transport vanuit onze eigen logistiek. Met onze 5 vrachtwagen beheren wij de gehele infrastructuur van inzameling tot klant of van inzameling tot recycling.

op_voorraad

VERKOOP

Onze gekwalificeerde keurmeesters zijn dagelijks onderweg om bij bandenservice- en transportbedrijven, Karkassen-inzamelingsbedrijven en groothandelsbedrijven de karkassen kritisch te keuren.
Alle goedgekeurde karkassen worden geselecteerd op maat, merk en kwaliteit en krijgen een locatie toegewezen in onze SHOWROOM. Ons voorraadbeheersysteem werkt volledig geautomatiseerd en kan per klant worden ingezet op type afnemer. Met een gemiddelde voorraad van 150.000 karkassen is levering vanuit de voorraad bijna altijd mogelijk. Indien nodig kunnen niet voorradige karkassen op korte termijn volgens specificaties van de klant worden ingekocht.

Header

LOGISTIEK

Robeo verzorgt het logistiek van inzameling, inkoop en verkoop van karkassen zelf. Met onze 5 vrachtwagens halen wij binnen de BENELUX de karkassen op bij onze leveranciers en verzorgen het transport naar onze afnemers. Alles buiten de BENELUX (internationale logistieke stomen) worden gecoördineerd door de logistieke planning die tevens zorgdragen voor de organisatie van het transport voor onze afnemers en leveranciers. Bij het plannen van onze logistieke activiteiten wordt ten aller tijden rekening gehouden met de wensen van de klant.

header_re-tyred

Re-Tyred®

Mode artikelen en relatiegeschenken gemaakt van 100% gerecyclede autobanden (autogordels en airbags)

Geproduceerd van uw oude banden!
Ontworpen en gecreëerd om er goed uit te zien. Mode voor mensen die bewuste keuzes durven dragen.

producten_re-tyred

Vraag naar onze volledige collectie
Re-Tyred producten of kijk op:
www.re-tyred.nl

Info